Inici :: Actualitat :: IU reclama a la Comissió Europea que es pronuncie sobre el tancament de RTVV
IU reclama a la Comissió Europea que es pronuncie sobre el tancament de RTVV

IU reclama a la Comissió Europea que es pronuncie sobre el tancament de RTVV

El parlamentari Willy Meyer denuncia el risc per a la difusió del valencià

 

El parlamentari europeu d’Izquierda Unida, Willy Meyer ha presentat una bateria de preguntes a la Comissió Europea, en les què reclama el pronunciament d’aquesta sobre el tancament de RTVV. Meyer demana respostes sobre si aquest tancament s’ajusta a normatives tals com la Directiva 2007/65/CE, la qual fa referència a la pluralitat en els mitjans de comunicació. Izquierda Unida també denuncia davant la institució europea el risc que correrà el valencià amb la desaparició de l’ens públic.

El diputat transmet a la Comissió Europea la preocupació per la vulneració dels drets laborals dels treballadors que s’ha produït amb els acomiadaments, així com l’incompliment de la legalitat en el propi procés de tancament del mitjà de comunicació.

Meyer, a més, expressa el risc que pot córrer en la difusió, la protecció i promoció del valencià si RTVV desapareix. IU reclama un pronunciament de la Comissió Europea respecte si aquest tancament s’ajusta a allò estipulat a la Carta Europea de les Llengües Minoritàries i al Tractat d’Amsterdam.

Tornar a dalt