Home :: Actualitat :: Esther L. Barceló (EU): “El PP és responsable al 100% de que la Ribera tinga aigua de mala qualitat”
Imagen 041

Esther L. Barceló (EU): “El PP és responsable al 100% de que la Ribera tinga aigua de mala qualitat”

Esquerra Unida acusa al Consell d’incomplir la llei que exigeix dedicar la millor aigua per al consum i reclama la posada en marxa immediata de la potabilitzadora

La diputada autonòmica d’EUPV ha assenyalat que el Consell ve incomplint la normativa d’aigües sistemàticament, la qual li obliga a protegir les masses d’aigua destinades al subministrament d’aigua per al consum humà. “Malgrat això els pobles de la Ribera vénen consumint aigües nitrificades per les filtracions de la seua agricultura intensiva. Era previsible que abans o després hagueren casos de contaminació química greus pels pesticides que acaben en el seu aqüífer. Hui quatre municipis tenen aquest problema, però no és nou, perquè des dels anys 80 s’han produït alarmes. La desídia dels governs és la que ha anat retardant l’única sortida que reivindiquen els municipis: la potabilitzadora que no estarà a punt –segons promet el PP- fins a acabar l’any”, critica. Esquerra Unida reclama explicacions immediates en Les Corts.

López Barceló subratlla que s’han perdut “15 anys i molts milions d’euros per no fer la potabilitzadora per a l’aigua superficial. En canvi, s’han obert nous pous de l’aqüífer, malgrat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va advertir que no hi havia aigua suficient”.

Per Esquerra Unida, “el Consell no dóna explicacions, ni assumeix responsabilitats. I ens preocupa que només sis municipis puguen accedir a aquesta aigua de la potabilitzadora, quan són molts els que tenen problema de nitrats i els empara la normativa”, recalca López Barceló.

Aigües de València

La diputada demana explicacions també sobre la concessió del servei que té Aigües de València, “que és la responsable de l’actuació negligent en els controls: ni freqüència, ni rigor, ni transparència en les analítiques. Qui assumirà ara els costos de les negligències?”, es pregunta López Barceló.

Esquerra Unida ha reclamat explicacions en Les Corts. “No pot ser que tota una comarca tinga problemes tan greus amb la qualitat de l’aigua durant tants anys, i que el Consell estiga en silenci”.