Home :: Actualitat :: Esquerra Unida rebutja la programació per al teatre El Musical anunciada per José Luis Moreno

Esquerra Unida rebutja la programació per al teatre El Musical anunciada per José Luis Moreno

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha mostrat el seu “absolut” rebuig a la programació del teatre El Musical, presentada ahir per la regidora de Cultura, Mayrén Beneyto, i l’empresari teatral José Luis Moreno, “ja que suposa una reducció dràstica de la qualitat artística que fins ara havia atresorat aquest contenidor cultural”. Per a Sanchis, “suposa un pitxer d’aigua freda a les expectatives teatrals i musicals que sempre ha albergat El Musical”.

L’edil ha recordat que el grup municipal d’Esquerra Unida va presentar una moció al desembre en el ple en la qual se sol·licitava que l’Ajuntament assumira la gestió directa d’aquest teatre després de quedar desert el concurs, “ja que si no es corria el perill que es prioritzara el negoci i els beneficis econòmics a la cultura”.

Al final, “El Musical ha acabat en mans no de la major oferta cultural sinó de la major oferta empresarial, quedant-li-ho una productora no pel que ofereix sinó perquè pot pagar-ho”, ha assegurat el portaveu municipal, qui ha afegit que, per açò, des d’EU “ens reafirmem en les crítiques que vam fer en tot aquest procés d’adjudicació en considerar que s’ha entès la cultura no com un servei públic sinó com un negoci, quedant en dubte la qualitat oferida fins ara i, a més, el més greu, deixant al valencià i a les produccions valencianes en alguna cosa totalment residual”.

Finalment, el grup municipal d’Esquerra Unida també ha rebutjat de plànol que s’habilite el teatre per a realitzar un ‘reality show’, “ja que aquest tipus d’espectacles són l’antítesi del que ha d’oferir el món de la cultura”.