Home :: Actualitat :: El PP es nega a crear comissions de mediació i arbitratge per a evitar els desnonaments
P1120725

El PP es nega a crear comissions de mediació i arbitratge per a evitar els desnonaments

Blanco acusa als populars “d’indolència” i de “donar l’esquena a les víctimes d’un autèntic crim social”

 

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha defensat aquest matí en la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions, una Proposició No de Llei en la què sol·licitava la creació de comissions mixtes de mediació i arbitratge, on l’Administració estiga present, junt a representants dels bancs i de organitzacions socials, per a posar solució negociada als casos de desnonaments. “El PP ha votat en contra d’aquesta proposta i ha donat l’esquena una vegada més a aquest drama social. És incomprensible la manca de sensibilitat del PP, que continua posant-se de part de les entitats financeres i no de les famílies desnonades”, ha criticat Blanco.

 

La proposta d’Esquerra Unida, què sí ha comptat amb els vots a favor de la resta de grups de l’oposició, considera que els poders públics estan “obligats a intervenir per posar solució a la greu situació que viuen moltes famílies, a l’autèntic crim social que suposen els desnonaments. Si bé les solucions legals corresponen al Congrés dels Diputats, on PP i PSOE han rebutjat diverses propostes per canviar la Llei Hipotecària i establir la dació en pagament, el Consell no pot mirar cap a un altre costat i ha de prendre mesures immediates en el marc de les seues competències, com ja ha fet per exemple la Junta d’Andalusia”, ha explicat el diputat d’esquerres.

 

Blanco ha recordat que en aquestos moments, “són molts càrrecs públics els que se sumen, junt als membres de la PAH, a les concentracions que intenten frenar els desnonaments. Són els que estan defensant als veïns afectats, i per tant l’administració autonòmica, no pot ser que estiga fora de plànol. Cal la seua presència, la seua intervenció, perquè té el poder coercitiu social, i la seua absència es una mostra d’indolència i de no estar assumint una responsabilitat que li toca. Exigim que la Generalitat trenque la seua aparent neutralitat en un conflicte que enfronta a les maquinàries de les grans entitats financeres i a les famílies indefenses sense el suport i l’assessorament que caldria”, subratlla.

 

La PNLL d’Esquerra Unida reclama també la suspensió immediata dels desnonaments en els habitatges de titularitat pública, ja siga autonòmica o municipal, si es tracta de l’única residència familiar. “És increïble que davant aquestos casos extrems el PP no vullga fer absolutament res, més que carregar-se la política pública d’habitatge, tal i com ha fet, deixant-la en mans dels bancs i desmantellant una eina tan necessària com és l’IVVSA”, ha criticat Blanco.